Tóch een kers op de verjaardagstaart

De vernieuwde Oosterstraat op 14 september 2013.

In 2010 vierden we de 125ste verjaardag van onze geliefde Oosterstraat. Een feestje dat niet compleet was. We hoopten in de voorbereiding dat de ons beloofde, nieuwe straat dan ook een feit zou zijn. In plaats daarvan veranderde onze woonomgeving in een puinhoop die z'n weerga niet kende. 

Een complete straat kwam in opstand en met behulp van vier raadsleden (Annerike van de Water, Rob Oosthof, Frans Hamerslag en Ed Gloudi), die wethouder Ad Hekman tot actie dwongen, werd een onderzoek ingesteld. Dat werd verricht door de bij de gemeente gedetacheerde ir. Christian Schaap.

Hij bestudeerde de honderden foto's op deze website, las alle schone beloftes die ons waren gedaan en gaf ons gelijk. De gemeente keerde op z'n schreden terug. Het werk werd overgedaan. Ditmaal met de volledige inspraak van de ploeg straatvertegenwoordigers. 

De gemeente besloot ons, ter compensatie van alle ellende, het missende deel van het verjaardagsfeestje te geven. En zo kon in de middag van 14 september 2013 het voetbalveldje aan de kop van onze straat weer worden gevuld met straatgenoten om Oosterstraat 125+3 jaar te vieren. Het verslag.

Hoewel Pluvius ons met rust liet, werden er uit voorzorg twee tenten neergezet. Het blauwe onderkomen met het logo van omroep West, waarin de catering huisde, werd geregeld door een van de straatvertegenwoordigers die daar werkt. Klik hier voor de fotoshow van de opbouw.

De eigenaren van Grillroom Tabor, die in onze straat wonen, verzorgden net zoals drie jaar geleden de voortreffelijke catering.

Het feest in volle gang. Klik hier voor de fotoshow.

Raadsleden Rob Oosthof en Annerike van de Water waren van de partij.

En natuurlijk ook Christian Schaap, die niet alleen het onderzoek voor zijn rekening nam, maar op verzoek van de straatvertegenwoordigers tevens de leiding kreeg over de herstelwerkzaamheden. 

Voor de kids was er een speciaal programma. Zo konden zij zich uitleven op een springkussen, werden zij door drie straatgenotes voorzien van (tijdelijke) tatoeages en gezichtsschilderingen en was er een stoepkrijtwedstijd. Klik hier voor de fotoshow. 

Raadslid Annerike van de Water fungeerde als jury van de stoepkrijtwedstrijd en overhandigde de winnaar een digitale kidscamera. 

De winnende tekening.

Rond 20.00 uur was het gedaan met Oosterstraat 125+3 jaar. Klik hier voor de fotoshow van de afbouw.