Het 'icoon' op de kop van de Singel

Klik op het plaatje.

Metamorfose van het AMEC-gebouw

Klik op het plaatje.

De ontknoping: AMEC en het 'icoon' in één hand

Terwijl de transformatie van het AMEC-gebouw door eigenaar U Vastgoed in gestaag tempo vordert, vond ontwikkelaar Blauwhoed in diens op steenworp afstand geprojecteerde bouwsel zijn Waterloo. Het door de gemeente zo luid bejubelde, en door de omwonenden hartgrondig verguisde ‘ícoon’ kon niet doorgaan vanwege de bedenkelijke solvabiliteit van de door ontwikkelaar ingehuurde bouwer.

Blauwhoed kreeg een jaar de tijd om met een oplossing op de proppen te komen. Als dat lukte zou de gemeente niet tien procent van de koopsom als boete opeisen. Begin maart 2024 ontsprong de ontwikkelaar de strafpenningen. Wethouder Laan (VVD) die niets te maken zegt te hebben met omwonenden, bomen, bewegende jeugd en autobezitters, kon opgelucht melden dat het project doorgaat. Weliswaar zonder het gigantische ledscherm.

Had Blauwhoed een andere aannemer gevonden? Nee, de ontwikkelaar had er helemaal geen trek meer in en deed de hele handel over aan… Rotterdammer Jan Ultee van U Vastgoed. Die gaat er met de 'geen woorden, maar daden mentaliteit' met gestrekt been in en wil de eerste paal nog voor de bouwvak de troosteloze vlakte in boren. We beginnen onder het plaatje van de Blauwhoed-utopie dus aan een nieuw hoofdstuk.